Capitolul 5 Gourmet
O vacanță nu-i vacanță fără plăceri culinare.
Diferența
dintre Franța și Austria:
În Franța fiecare reataurant are meniuul ei, dar la toate,
bucatele au același gust, în timp ce în
Austria toate restaurantele au același meniu, însă gustul diferă de la unu la
altu.
Nu-i
dezig pe austrieci. Peste tot am simțit izul bucătăriilor copilăriei, și
asta face mai mult decît cel mai sofisticat chef cuisine.
Printre altele ne-am bucurat de o supă de goullash, alta
cu leberwurst noodle, ne vorbind de un shnitzel vienez, un cordon bleu, un file
de pește cu cașcaval în sos de ciuperci.
Pe vîrf de munte, o
friptură de purcel la tavă pe varză acră, îmblînzită cu o carafă de bere
înspumată, și asta pe terasa arsă de Soarele montan.
Deserturi n-au lipsit,
descrise în alte pagini, și nici înghețata italiană adusă zilnic, de la sursa
mamă, din Italia.
O altă plăcere au fost
sandwich-urile comandate ad-hoc în piețe, cu produse de fermă.
Și în final, gourmet-ul
de la delicatesse în magazinele alimentare, brînzeturi ”puturoase”, excelente,
și mezeluri autohtone și italiene.
Vinuri? m-am bucurat de cele autohtone, de buturugă.
Închei Urîndu-vă: Bon
appetit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu