A trecut și Crăciunul! E ultimul weekend al Anului. E Soare
și plăcut așa că ne-am dus pe faleza din Jaffa. Suzy a pregătit dimineața
prînzul, adică mîncare de mash cu orez lăsat să asude în pături pînă ne-om
întoarce din plimbare, restul fiind în frigider – supă de pui cu aripioare,
salate...
Cu greu am găsit parking, lumea plimbîndu-se în soarele
”ierntec”, afară fiind numai 20°C. Într-o doară am luat o
înghețată italiană pistachio și vișine cu ciocolată, apoi din plimbare între
mare și faleză am ajuns în Shukul Jaffa din vechiul port modernizat în săli de
expozitii, restaurante, cîrciumi și bazar. Am degustat niște cașcavaluri, niște
sărmăluțe călugărști, măsline, mini-gogoșari murați, din toate luînd și pentru
casă, oricum vine Revelionul, ca mai apoi să ne plimbăm pînă la parcaj.
Din degustări n-am rămas înfometați, așa că am dat o raită la
magazinele cu specialități din Jaffa, continuînd cumpărăturile pentru Revelion:
ne-am mai aprovizionat cu niște salate de vinete, thina, humus, zacuscă, apoi
cu niște roast beef, șuncă românească și italiană, filetes de anchoa și ca
desert tot felul mini-ciocolături umplute.
Acu nu ne rămâne decât să sărbătorim Noul An! Belșugul mesei
să-l continuăm și în Anu care vine...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu