vineri, 30 septembrie 2011

Bilanţ

5772
Anii vin şi anii trec.
Timpul, îmi fuge în clepsidra vieţii mult mai repede, parcă o forţă nevăzută a mărit gulerul ce desparte timpul trecut de cel rămas.
Citesc presa pe internet, nesimţind nevoia foşnetului de ziar şi al mirosului tipografic. Cînd sunt undeva la SPA pentru cîteva zile, primesc ziarul la uşa camerei de hotel; din ce în ce mai multe pagini "galbene"- cancanuri din lumea politică şi economică, care rămân necitite undeva la marginea unui bazin; şi aici mă aciuiesc în biblioteca locului la o pagină de internet, între sorbituri de ceaiuri.
Nu de mult am mai cumpărat nişte cărţi prin "Amazon", căci nu citesc în ebraică. Cochetez cu ideea să-mi comand un "Kindle", căci în final e mai comod atît în casă cît şi în călătorii.
Cu trecerea anilor, simţul valorilor se schimbă, îngrijorarea pentru sănătate avînd o pondere mai mare decît înainte; cu toate astea mă strădui să nu devin hipohondru. Vorba glumei din tinereţe: Dacă renunţi la o mîncare gourmet şi la un pahar de vin bun, lucru care de mult a luat şi locul sexului, nu şi al iubirii, atunci pentru ce...
Continui să mă duc la concerte - Jazz & Clasic, la un balet modern, expoziţii, şi să mă intreţin cu prieteni.. Din cînd în cînd îmi mai împrospătez garderoba, asta pentru chef, nu că aşi avea nevoie.
Să sperăm că în anul 5772 şi cei următori să avem puterea şi dorinţa de-a călătorii, aşa cum o făcurăm înainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu