sâmbătă, 11 august 2012

Iran 2012De mult timp Iranul dorește să fie recunoscut ca putere zonală, nu numai religioasă, ci să fie cooptat în Elita Nucleară. Nefiind dorit, o face prin forță, tolerat fiind de Rusia și China. Cele două putri nucleare avînd un istoric nucleare asemănător cu ce se întîmplă în Iranul de azi, dar în alt context.
Deci Iranul a dezvoltat și dezvoltă cercetări pașnice nucleare, a construit și continuă construcția de rețea electro-nucleară. Pînă aici nimeni nu spune nimic, deși simte tendința iraneană spre nuclearizre militară.
Și acum se pune întrebarea ”poate fi oprit Iranul în producere de armament nuclear?”
Un atac împotriva Iranului la ora actuală se poate transforma într-un război ale cărei consecințe nu pot fi estimate.
Iranul chiar dacă va poseda armă nucleară nu o va folosi, căci acest lucru va duce la autodistrugere. Un război nuclear ”zonal”, este numai pe hîrtie, căci declanșarea lui duce la ripostă condusă de sisteme electronice terestre și nu numai, cu alte cuvinte chiar dacă ai distrus ”adversarul”, sistemul electronic funcționează fără control uman.
Vînturi și ape radioactive se vor propaga pe tot mapamondul, deci nimic nu va fi zonal. Furtuni și ploi radioactive cu toate consecințele vor atinge toate continentele.
Fiecare să gîndească rațional, nu emoțional, nu în funcție de declarații în presă, asta mi-e concluzia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu