luni, 11 februarie 2013

Calul si Magarii


O anchetă iniţială a oficialilor francezi a scos la iveală că firma franceză Poujol a cumpărat carnea îngheţată de la un comerciant cipriot, potrivit ministrului francez pentru Consumatori, Benoit Hamon. Acesta o primise de la un comerciant olandez, care a spus că o cumpărase de la două abatoare din România. Poujol a trimis carnea la o fabrică din Luxembourg care este deţinută de firma franceză Comigel.
Carnea a fost apoi vândută sub marca suedeză Findus, care susţine că a fost indusă în eroare de furnizorii din România (firma Findus necontractînd în România) . Firma suedeză a retras deja produsele sale de pe rafturi după ce s-a descoperit că unele dintre ele conţineau 100% carne de cal. Directorul firmei Findus din Franţa, Matthieu Lambeaux, a declarat că această companie va deschide un proces luni. „Credeam că avem produse din carne de vacă certificată, din Franţa, dar în realitate, am fost aprovizionaţi cu carne de cal din România”, a spus el.
Mai mult ca sigur că cel care a cumpărat inițial carnea de cal, a revîndut-o ca carne de vacă, apoi lanțul a funcționat.
De acum înainte se va introduce un nou test pe linia de fabricație, ”testul animal”, ce animal a furizat carnea.
Și Calul bate-l vina, fu implicat în măgării, în loc să rămână salam fin, jumate cal jumate ciocîrlie, un Cal o Ciocîrlie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu