vineri, 28 decembrie 2012

Sărbători        A trecut și Crăciunul! E ultimul weekend al Anului. E Soare și plăcut așa că ne-am dus pe faleza din Jaffa. Suzy a pregătit dimineața prînzul, adică mîncare de mash cu orez lăsat să asude în pături pînă ne-om întoarce din plimbare, restul fiind în frigider – supă de pui cu aripioare, salate...
        Cu greu am găsit parking, lumea plimbîndu-se în soarele ”ierntec”, afară fiind numai 20°C. Într-o doară am luat o  înghețată italiană pistachio și vișine cu ciocolată, apoi din plimbare între mare și faleză am ajuns în Shukul Jaffa din vechiul port modernizat în săli de expozitii, restaurante, cîrciumi și bazar. Am degustat niște cașcavaluri, niște sărmăluțe călugărști, măsline, mini-gogoșari murați, din toate luînd și pentru casă, oricum vine Revelionul, ca mai apoi să ne plimbăm pînă la parcaj.
        Din degustări n-am rămas înfometați, așa că am dat o raită la magazinele cu specialități din Jaffa, continuînd cumpărăturile pentru Revelion: ne-am mai aprovizionat cu niște salate de vinete, thina, humus, zacuscă, apoi cu niște roast beef, șuncă românească și italiană, filetes de anchoa și ca desert tot felul mini-ciocolături umplute.
        Acu nu ne rămâne decât să sărbătorim Noul An! Belșugul mesei să-l continuăm și în Anu care vine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu