sâmbătă, 7 septembrie 2013

Făcutu bagajelor de călătorie

            Totu-l începe cu buletinul meteo al călătoriei; apoi dacă pleci cu mașina sau cu avionul. În cazul mașinii nu-ți pasă de greutate, și numărul de bagaje. Începi prin a stabili ce nu ai de gând să iei în călătorie, și ce nu ai de gând să îmbraci. După asta scoți pe pat tot ce crezi că este necesar călătoriei, sortezi totul și începi să calculezi numărul de zile, ca mai apoi să restrîngi la un minim necesar, în final adăugînd încă cîteva țoale pentru o zi sau două, ca și cum ai avea nevoie de o roată de rezervă. Terminînd faza asta, începi cu bijuteriile și cosmeticele ca să termini cu medicamentele care la vârsta noastră  le cărăm dar uităm să le luăm. Într-un final îți aranjezi geanta, care printre altele, azi conține pașaportul, valuta care ți-a rămas din călătoriile precedente, telefonul mobile, eventual tabletul, și ca să nu uiți deja pui în geantă și sistemele de alimentare. Între timp îți faci și o cafeluță, și între sorbituri, gândești ce o să citești, deși pe tablet ai cărți încă necitite pe Kindle. Printre sorbituri cauți câteva CD—uri pe care să le asculți în mașină.
          Dacă pleci la un timeshare resort, continui cu împachetat de condimente, ceaiuri, cafea, ceva good-isuri, produse alimentare pentru una sau două zile în funcție de cum ajungi (weekend), eventual și pentru un prînz.

          Reîntorcîndu-te, constați că cel puțin un sfert de bagaj a rămas nefolosit, dar asta nu va schimba cu nimic situația la călătoria următoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu