vineri, 30 decembrie 2011

Lucrurile și Noul An


Vînturile Noulul An aduc nu numai schimbarea cifrei, ci și tendințe de reînoire. Poate că acesta este motivul cadourilor.

 Am hotărât să ne rearanjăm garderoba, căci de înoit, o înoim tot timpul, nu c-ar fi nevoie, ci de plăcere. Sunt cîteva posibilități de a-ți aranja lucrurile într-un spațiu dat. Cel mai comod, ar fi să renunți la lucrurile pe care nu le-ai purtat în cursul ultimului an, dar acest lucru nu prea se întîmplă, și atunci nu rămîne decît să te cadorisești cu un nou sistem de umerașe ”sistem Hula Hanger”. În final, reamenajînd, descoperi lucruri în fundul dulapurilor care zac uitate de decade de ani, dar nici la astea nu renunți căci ele fac parte din memorie. Și în final, ajungi la concluzia că din gardorabă folosești numai o mică parte, parte care stă la andemînă, dar tot nu te înduri să renunți. Tot amîni, spunîndu-ți că atunci cînd îți vei schimba locuința, asta după ce te vei retrage din activitate, o vei face.

Același lucru se întîmplă cu cărțile și hărțile de călătorii, romane, cărți de specialitate, pe care le muți pe rîndul al-doilea, apoi în pod, pivniță, căci nici de ele nu te înduri să te desparți, cu toate că azi ai rezolvare electronică.

Singurul lucru cu care te-ai acomodat la lumea modenă este fotografia, renunțînd la developaj; la cîțiva ani îți cumperi un nou aparat foto, digital. Albumele le ții ca fișiere în computer, cele mai dragi accesîndu-le la telefonul mobil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu